Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

PARTNERSTVOM DO POSLA

Pročitano 3483 puta

Banatski turistički klaster započeo je realizaciju projekta “Partnerstvom do inovativne turističke ponude opština Vršac, Plandište, Alibunar i Bele Crkve”, zvaničnom konferencijom održanom u Hotelu Srbija.

Menadžerka projekta Bojana Brajkov je otvarajuči konferenciju za štampu rekla da projekat treba da pokrene ubrzani razvoj lokalnih mikro i malih preduzeća, preduzetničkih radnji, porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, zadruga i udruženja koja se bave turizmom kako bi se u opštinama Vršac, Plandište, Alibunar i Bela Crkva  razvila turistička industija i otvorilo što više novih radnih mesta.    

Ona je naglasila da projekat ima za cilj podizanje prometa i jačanje konkurentnosti turističkog poslovnog sektora u opštinama Vršac, Plandište, Alibunar i Bele Crkve.

Miroslav Stupar, kao saradnik na projektu rekao je da je istraživanjem utvrđeno da poslovni turistički sektor opština Vršac, Plandište, Alibunar i Bela Crkva nemaju zajednički turistički proizvod i zajednički nastup na izbirljivom turističkom tržištu Srbije i Evropske Unije pa je zbog tog raloga pokrenut projekat kako bi se taj nedostatak otklonio.

Takođe je Miroslav Stupar u svom izlaganju, pored prezentovanja aktivnosti projekta, rekao da će turistički poslovni sektor u pomenutim opštinama, učestvovanjem u projektu, imati prilike da inovira svoju ponudu i da primenom savremenih marketing internet tehnologija pospeši prodaju i povečanje prihoda svoje firme.

Na kraju konferencije za štampu Bojana Brajkov je pozvala turističke radnike i vlasnike turističkih firmi da se aktivno uključite u realizaciju projekta kako bi partnerstvom i zajedničkim radom razvili turističku industriju u opštinama Vršac, Plandište, Alibunar i Bela Crkva, povećali svoj promet i zaposlili što više građana koji su danas bez posla.  

Priredio: 
Poslednja izmena dana četvrtak, 03 oktobar 2013 05:33
Vi ste ovde: Home Novosti Ekonomija PARTNERSTVOM DO POSLA