Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

BIO JEDNOM JEDAN LAV

Pročitano 6050 puta

Torcida sa lokalnim izborima u našoj varoši, sa statusom GRADA, administrativno se završila. Konstitutivna sednica gradske Skupštine se mora održati najkasnije do 13. maja i na njoj konstituisati skupštinski organi. Vršački mediji po tradiciji ništa ne saopštavaju, kao da poštuju zavet ćutanja. Portali su se razuzdali i preuzeli ulogu jedinog glasila u gradu u kome je preovladao potpuni medijski mrak. Dve privatno-javne televizije otete, što od nacionale manjine Rumuna, što od javnog nam preduzeća, rade sve sem onog što po statutu, a i zakonu treba da rade.

Tenzija se sve više nastavlja raznim glasinama i kafanskim istinama, insajderski (naravno provereni) podaci izlaze iz svakog kafea. Posledice takvog, bolesnog stanja su što naša lepa varoš više nije tako pitoma i mirna. Jedan od bahatih čelnika prijavljen je vršačkoj policiji u razmaku od petnaestak dana zbog ozbiljnih telefonskih pretnji jednom novinaru i jednom političkom neistomišljeniku. Za sada se sve završilo na registrovanju bahatosti u policijskom biltenu. Mi smo podneli, protiv GIK-a, tužilaštvu predlog za pokretanje krivične prijave zbog uskraćivanja prava na prigovor. Nemamo za sada saznanja o rezultatima. Najavili smo dopunu krivične prijave protiv NN lica iz GIK-a zbog brutalnog kršenja izbornog zakona, koje smo utvrdili kada nam je omogućen uvid u izborni materjal. Na konferenciji za štampu svim prisutnim novinarima smo to saopstili i podelili kopije neispravne ili nedovoljne dokumentacije. Mediji su ispunili naša očekivanja i ništa od toga nisu objavili, ili su vest minorizirali.

Zašto se onda čudimo što je juče jedan vlasnik portala napadnut brutalno automobilom, što on kvalifikuje kao pokušaj ubistva, a nadležni organi kao izazivanje opšte opasnosti ili slično. Za očekivati je, da oni koji gube, skoro trideset godina, posed vlasti i dalje pokušaju sve kako bi svoje privilegije i imovinu sačuvali. Oni su se približili novim skupštinskim grupacijama svojim starim i izanđalim političkim šarmom i demostracijom mogućih privilegija i zaboravili sve međusobne sukobe i bljutave optužbe. Posegli su za svojim potrošenim i istanjenim vezama koje i same imaju problema, pa im balast vršačkih "teškaša" nije potreban. Pokušaj uvlačenja dela odbornika u neokomunistički vremeplov, koji se kreće u dva izanđala esalona, fascinira samo političke diletante i novajlije. Plen koji ti umišljeni moćnici drže meri se sa preko 200.000 miliona evra i predstavlja JEDINU MOGUĆU ŠANSU ZA PREŽIVLJAVANJE Vršca i Vrščana. Oni je neće lako prepustiti, ali i mi ćemo se boriti još jače i beskompromisnije, uključićemo sve institucije sistema, tražićemo tužilačku, sudsku, policijsku, kao i zaštitu i učešće svih nadležnih i političkih organa Republike Srbije kao i međunarodnih organizacija. Pošto vršački mediji nisu spremni da prihvate svoju apsolutnu krivicu za stanje u Vršcu potrudićemo se da njihov posao obave drugi, koji imaju i znanja i volje, a i profesionalne etike i hrabrosti.

Komšije moje i prijatelji, oni su samo bivši i tužni i na pitanje: Šta će u Vršcu biti, odgovor je:

Oni više biti neće!!!

PS. Bio jednom jedan lav, kakav lav, strasan lav,....
...dok ga Brana jednog dana, nije gumom izbrisao. Strašno! Strašno!

Priredio: 
Poslednja izmena dana petak, 06 maj 2016 10:26
Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

Vi ste ovde: Home Novosti Politika BIO JEDNOM JEDAN LAV