Udruženje za bolji Vršac

50 Jovica Zarkula VRER Konstituisanje Skupštine

 JovicaZarkulaJovica Zarkula - predsednik Skupštine opštine

Koristim priliku da vam se zahvalim svima na izboru za predsednika Skupštine opštine Vršac. Kao što sam položio zakletvu vršiću funkciju u interesu opštine Vršac, posebno čestitam svim odbornicima na izboru i potvrdjivanju mandata i nadam se da će Skupština opštine Vršac i danas i u narednom periodu sa manje žuči i sa manje nekih stvari koje smo imali,nažalost od jutros do sada. Ali, nas su izbarali građani.Većina je ovde Izborna volja gradjana je ispoštovana i predlažem da nastavimo sa radom kako bismo ispoštovali ono što je za današnju sednicu dogovoreno. 
Ad. 4. Admin.br.02- 012/12-II-01
(Donošenje Rešenja o prestanku funkcije zamenika predsednika Skupštine opštine Vršac)
Potvrđivanjem mandata novoizabranim odbornicima prestaje mandat dosadašnjim odbornicima pa tako i prestaje i funkcija zamenici predsednika Skupštine opštine Branislavi Lučić.
Predsednik Skupštine opštine Jovica Zarkula stavlja na glasanje Rešenje o prestanku funcije zamenice predsednika Skupštine opštine Branislave Lučić sa današnjim danom sa istekom mandata.
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konstatuje da je Skupština opštine Vršac sa 27 glasova »za«,»protiv« i «uzdržanih« nije bilo, na osnovu člana 32. tačka 10 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS" br. 129/2007), člana 27. tačka 10 Statuta opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 10/2008 i 13/2008), i člana 16. Poslovnika o radu Skupština opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 9/2008),donela
R E Š E NJ E
O PRESTANKU FUNKCIJE ZAMENIKA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE VRŠAC
I
Lučić Branislavi, diplomiranom pravniku iz Vršca, prestaje funkcija zamenika predsednika Skupštine opštine Vršac 28. maja 2012. godine, zbog isteka mandata.
***
Ad.5. Admin.br.02- 013/12-II-01
(Izbor zamenika predsednika Skupštine opštine Vršac)
U skladu sa članom 39. Zakona o lokalnoj samoupravi, dostavljen je pismeni predlog 25 odbornika koji su predložili kandidata za zamenika predsednika Skupštine opštine Branislava Dangubića.
Kandidat Branislav Dangubić dao je svoju pismenu saglasnost za izbor na ovu funkciju.
Predsednik Skupštine opštine poziva izvestioca da pročita biografiju predloženog kandidata.
CedomirZivkovic Čedomir Živković – "Pokret VRER"

Dangubić Branislav rođen je 13 aprila 1959 god u Hajdučici , opština Plandište gde je završio osmogodišnju školu. Gimanziju je završio u Sečnju a na Pravnom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je februara 1982 g. Odmah po diplomiranju počeo je da kao diplomirani pravnik radi u Agrobanatu u Plandištu, a kasnije je radio i u DTD Hidrogradnji iz Vršca , Vršačkoj pivari i STUP Vršac iz Vršca . Pravosudni ispit je položio 1992 g . Od 2001 do 2005 godine radio je kao advokat u Vršcu da bi u periodu od 2005 pa do 2012. g obavljao funkcije prvo u periodu od 2005. do 2008. predsednika Skupštine Opštine Vršac a zatim u periodu od 2008 pa do 2012 g pomoćnika Predsednika Opštine Vršac. Deset godina se aktivno bavio sportom igrajući fudbal između ostalog i za Vršac . U braku je od 1985 g.sa suprugom Emiliom , imaju ćerke Miljanu i Jelenu i žive u Vršcu u porodičnoj kući .

 

S obzirom da se zamenik predsednika Skupštine bira po principu tajnog glasanja, imamo predlog koji je obrazložen od strane liste Pokret Vršačka regija Evropska regija, DS i LSDV. Čuli smo izvestioca u ime predlagača i predlaćemo da po istoj proceduri obrazujemo komisiju ako nemate ništa protiv predložio bih komisiju u istom sastavu koja je vršila izbor Predsednika Skupštine opštine.
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konstatuje da je Skupština sa 27 glasova »za«, »protiv » i »uzdržanih« nije bilo, donela sledeći
Z A K LJ U Č A K
Prihvata se Predlog da Komisija u sastavu: Pera Todorović, Biljana Hasanović Korać, i Hajnalka Boldiš izvrši izbor zamenika predsednika Skupštine opštine Vršac.
***
Predsednik Skupštine opštine Jovica Zakrula poziva Komisiju da preuzme izborni materijal.
Nakon postupka tajnog glasanja predstavnik Komisije podnosi Izveštaj.
Pera Todorović - postupku tajnog glasanja za izbor zamenika predsednika Skupštine opštine pristupilo je 27 odbornika od čega je 26 odbornika glasalo »za« a jedan glasački listić je »nevažeći«.

Predsednik Skupštine opštine zahvaljuje Peri Todoroviću na podnetom izveštaju i u svoje ime čestita gospodinu Dangubiću izbor za zamenika predsednika Skupštine opštine i poziva ga da položi svečanu zakletvu.
Zamenik predsednika Skupštine opštine polaže zakletvu koja glasi:
"Zaklinjem se da ću prava i dužnosti zamenika predsednika Skupštine opštine vršiti u sladu sa Ustavom, zakonom i Statutom opštine"
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konstatuje da je Skupština opštine Vršac sa 26 glasa »za«, na osnovu člana 32. tačka 10 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS" br. 129/2007) i člana 27. tačka 10 Statuta opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 10/2008 i 13/2008), donela
R E Š E NJ E
O IZBORU ZAMENIKA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE VRŠAC
I

Branislav Dangubić , diplomirani pravnik iz Vršca , bira se za zamenika predsednika Skupštine opštine Vršac od 29. maja 2012. godine.
***
Nakon naknadne prozivke predsednik Skupštine opštine Jovica Zarkula, konstatuje da je u Sali pristuno 26 odbornika i da postoji kvorum za punovažno odlučivanje.
Ad.6. Admin.br.02- 014/12-II-01
(Donošenje Rešenja o prestanku funkcije sekretara Skupštine opštine Vršac)
Članom 28. Zakona o lokalnoj samoupravi smatra se da je Skupština konstituisana izborom predsednika Skupštine i postavljenjem sekretara. Kako je dosadašnjem sekretaru isekao mandat potrebno je doneti Rešenje o prestanku funkcije sekretara Skupštine opštine Vršac.
Predsednik Skupštine stavlja na glasanje predlog Rešenja o prestanku funkcije sekretaru Skupštine opštine Živkov Milucuu sa današnjim danom, zbog isteka mandata.
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konstatuje da je Skupština opštine sa 26 glasova »za« »protiv« i »uzdržanih« nije bilo, na osnovu člana 32. tačka 11 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS" br. 129/2007) i člana 27. stav 11 Statuta opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 10/2008 i 13/2008), donela

R E Š E NJ E
O PRESTANKU FUNKCIJE SEKRETARA SKUPŠTINE OPŠTINE VRŠAC
I
Živkov Milucuu, dipl.pravniku iz Vršca, prestaje funkcija sekretara Skupštine opštine Vršac, 28. maja 2012. godine, zbog isteka mandata.
***

Ad.7. Admin.br.02- 015/12-II-01
(Postavljenje sekretara Skupštine opštine Vršac)
U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine, Skupština opštine ima sekretara, koji se postavlja na predlog predsednika Skupštine opštine, na period od 4 godine. Zakonom je utvrđeno da za sekretara Skupštine opštine može biti postavljeno lice sa završenim pravnim fakultetom, položenim stručnim ispitom za rad u organima uprave i radnim iskustvom od najmanje 3 godine.

Predsednik Skupštine opštine pedlaže da se za sekretara Skupštine opštine postavi Snežana Kostić, diplomirani pravnik iz Vršca.
Predsednik Skupštine opštine pročitao je biografiju predloženog kandidata.
Predsednik Skupštine opštine Jovica Zarkula- Snežana Kostić je rođena u Vršcu, 1955. godine. Stekla je visoko obrazovanje na Pravnom fakultetu u Beogradu, a ima i položen stručni ispit - državni ispit za rad u organima državne uprave.Snežana ima preko 32 godina radnog iskustva u struci i to neprekidno:- 15 godina kao rukovodilac pravnog i opšteg sektora u „Vršački ritovi“ Vršac- više od 5 godina kao rukovodilac službe za skupštinske poslove u Opštinskoj upravi u Vršcu- 4 meseca sekretar Skupštine opštine i Opštinske uprave u Vršcu, - više od 5 godina rukovodilac pravnog i opšteg sektora u „Vršački vinogradi“ a.d. Vršac- 1 godinu i 8 meseci sekretar Osnovne škole „Olga Petrov Radišić „ u Vršcu,- a počev od 26.06.2008 postavljena je od strane ove Skupštine za zamenika sekretara Skupštine opštine Vršac.

Predsednik Skupštine otvara pretres.
Pošto se niko ne javlja za reč predsednik Skupštine zaključuje pretres i stavlja na glasanje predlog za postavljenje sekretara Skupštine opštine.
Nakon glasanja Predsednik Skupštine opštine konstatuje da je Skupština opštine sa 26 glasaova „za“, 1 „protiv“ i „uzdržanih“ nije bilo, osnovu člana 32. tačka 11 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS" br. 129/2007) i člana 34. stav 2 Statuta opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 10/2008 i 13/2008), donela
R E Š E NJ E
O POSTAVLJENJU SEKRETARA SKUPŠTINE OPŠTINE VRŠAC
I
Snežana Kostić, dipl.pravnik iz Vršca, postavlja se za sekretara Skupštine opštine Vršac, od 29. maja 2012. godine.
***
Predsednik Skupštine konstatuje da je na ovaj način, a u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o lokalnim izborima konstituisana je Skupština Opštine Vršac.

Ad.8.Admin.br.02- 016/12-II-01
(Donošenje Rešenja o prestanku funkcije zamenika sekretara Skupštine opštine Vršac)
Zbog isteka mandata i postavljenjem na novu funkciju potrebno je da se donese Rešenje o prestanku funkcije zamnenika sekretara Snežane Kostić sa današnjim danom.
Predsednik Skupštine otvara pretres.
Pošto se niko više ne javlja za reč predsednik Skupštine zaključuje pretres i stavlja, na glasanje predlog Rešenja o prestanku funkcije zamenika sekretara Skupštine opštine Snežani Kostić sa današnjim danom, zbog isteka mandata.
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konnstatuje da je Skupština opštine sa 26 glasa »za« 1 »protiv« i »uzdržanih« nije bilo, na osnovu člana 32. tačka 11 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS" br. 129/2007) i člana 27. stav 11 Statuta opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 10/2008 i 13/2008), donela
R E Š E NJ E
O PRESTANKU FUNKCIJE ZAMENIKA SEKRETARA SKUPŠTINE OPŠTINE VRŠAC
I
Kostić Snežani, dipl.pravniku iz Vršca, prestaje funkcija zamenika sekretara Skupštine opštine Vršac, 28. maja 2012. godine, zbog isteka mandata.
***

Ad.9.Admin.br.02- 016/12-II-01
(Postavljenje zamenika sekretara Skupštine opštine Vršac)
U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine, sekretar Skupštine opštine ima zamenika, koji se postavlja na predlog predsednika Skupštine opštine, takođe na period od 4 godine. Zakonom je utvrđeno da za zamenika sekretara Skupštine opštine može biti postavljeno lice sa završenim pravnim fakultetom, položenim stručnim ispitom za rad u organima uprave i radnim iskustvom od najmanje 3 godine.
Predsedik Skupštine opštine predlaže da se za zamenika sekretara Skupštine opštine postavi Branislava Lučić, diplomirani pravnik iz Vršca.
Predsednik Skukpštine opštine čita biografiju predloženog kandidata.
Branislava Lučić, rođena je 30. marta 1956. godine u Vršcu, gde je završila Gimnaziju. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sada, smer krivično-pravni, a 1997. godine položila je pravosudni ispit. Profesionalnu karijeru otpočela je u «Graničar-u» Industrijskoj klanici u Vršcu i to prvo kao sekratar, a zatim kao rukovodilac sektora opštih i pravnih poslova. Zatim je radila u Hemijsko-medicinskoj školi, kao sekretar škole, a kraći deo i kao profesor.
U periodu 2008. do 2012. godine bila na funkciji Zamenika predsednika skupštine. Udata je i majka dvoje dece.
Predsednik Skupštine zatim otvara pretres.
Pošto se niko ne javlja za reč predsednik Skupštine zaključuje pretres i stavlja na glasanje predlog za postavljenje zamenika sekretara Skupštine opštine Branislave Lučić.
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konstatuje da je Skupština opštine sa 26 glasa za», 1 «protiv» i «uzdržanih» nije bilo, na osnovu člana 32. tačka 11 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS" br. 129/2007) i člana 34. stav 2 Statuta opštine Vršac ("Službeni list Opštine Vršac" broj 10/2008 i 13/2008), donela
R E Š E NJ E
O POSTAVLJENJU ZAMENIKA SEKRETARA SKUPŠTINE OPŠTINE VRŠAC
I
Branislava Lučić, dipl.pravnik iz Vršca, postavlja se za zamenika sekretara Skupštine opštine Vršac,od 29. maja 2012. godine.

***
AD.10. Admin.br.02- 018/12-II-01
Admin.br.02- 019/12-II-01
Admin.br.02- 020/12-II-01
(Donošenje Rešenja o prestanku funkcije Predsednika opštine Vršac, zamenika Predsednika opštine Vršac i članova Opštinskog veća opštine Vršac)
Konstituisanjem Skupštine opštine prestaje mandat i izvršnim organima opštine imenovanim u prethodnom mandatu. U skladu sa navedenim, neophodno je doneti Rešenje o prestanku funkcije Predsednika opštine Vršac Čedomira Živkovića, zamenika predsednika Skupštine opštine Mirka Dobrosavljevića kao i članovima Opštinskog veća:
1.Dragoslavu Đurđevu,
2.Milanu Matijaševiću,
3.Julkici Mitrašinović,
4.Vladimiru Bajiću,
5.Javor Rašajski,
6.Jovanu Kolaru,
7.Gordani Kalnak,
8.Mojse Nikolaju,
9.Snežani Ružić,
10. Brankici Andrić i
11. Isak Paunelu.
Predsednik Skupštine stavlja na prvo glasanje predlog Rešenja o prestanku funkcije Predsednika opštine Čedomira Živkovića, zbog isteka mandata.
Nakon glasanja predsednik Skupštine opštine konstatuje da je Skupština opštine sa 26 glasa “za” , “protiv” i “uzdržanih” nije bilo, osnovu člana 32. tačka 12. Zakona o lokalnoj samoupravi (»Sl. glasnik RS« br. 129/07) i člana 27. tačka 12 Statuta opštine Vršac («Sl. list opštine Vršac», br.10/2008 i 13/2008), donela
REŠENJE
O PRESTANKU FUNKCIJE PREDSEDNIKA OPŠTINE VRŠAC
I
Živković Čedomiru, dipl. ing. mašinstva iz Vršca, prestaje funkcija Predsednika opštine Vršac 28. maja 2012. godine, zbog isteka mandata.
***
U skladu sa gore navedenim neophodno je doneti i Rešenje o prestanku funkcije zamenika Predsednika opštine Vršac Mirka Dobrosavljevića koji je tu funkciju obavljao u prethodnom mandatu.
Predsednik Skupštine stavlja na glasanje predlog Rešenja o prestanku funkcije zamenika Predsednika opštine Mirka Dobrosavljevića sa današnjim danom, zbog isteka mandata.
Nakon glasanja, predsednik Skupštine konstuje da je Skupština opštine Vršac sa 27 glasa “za “protiv i “uzdržanih” nije bilo, na osnovu člana 51. tačka Zakona o lokalnoj samoupravi (»Sl. glasnik RS« br. 129/07) i člana 20. Poslovnika o radu Skupštine opštine Vršac («Sl. list opštine Vršac», br.9/2008 ),donela

REŠENJE
O PRESTANKU FUNKCIJE ZAMENIKA PREDSEDNIKA OPŠTINE VRŠAC
I
Dobrosavljević Mirku, prestaje funkcija Zamenika predsednika opštine Vršac 28. maja 2012. godine, zbog isteka mandata
***
Takođe, potvrđivanjem mandata novoizabranim odbornicima istekao je mandat i dosadašnjim članovima Opštinskog veća Skupštine opštine Vršac. S toga je potrebno doneti i Rešenja o prestanku funkcija članovima Opštinskog veća i to:
1. Đurđev Dragoslavu
2. Matijašević Milan
3. Mitrašinović Julkici
4. Bajić Vladimiru
5. Rašajski Javoru
6.Kolar Jovanu
7. Kalnak Gordani
8. Mojse Nikolaju
9. Ružić Snežani
10. Andrić Brankici
11. Paunel Isaku, sa današnjim danom zbog isteka mandata.
Predsednik Skupštine stavlja na glasanje predlog Rešenje o prestanku funkcije dosadašnjim članovima Opštinskog veća sa današnjim danom zbog isteka mandata.
Nakon glasanja Predsednik Skupštine konstatuje da je Skupština opštine Vršac, sa 27 glasa «za», «protiv» i «uzdržanih» nije bilo, na osnovu člana 32. tačka 12. Zakona o lokalnoj samoupravi ( »Sl. glasnik RS« br. 129/07), člana 22. stav 1 Poslovnika o radu Skupštine opštine Vršac («Sl. list opštine Vršac», br. 9/08), donela je
R E Š E NJ E
O PRESTANKU FUNKCIJE ČLANOVA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE VRŠAC
I
Zbog isteka mandata prestaje funkcija članovima opštinskog veća opštine Vršac sa 28.05.2012. godine, i to:
1. Đurđev Dragoslavu
2. Matijašević Milan
3. Mitrašinović Julkici
4. Bajić Vladimiru
5. Rašajski Javoru
6.Kolar Jovanu
7. Kalnak Gordani
8. Mojse Nikolaju
9. Ružić Snežani
10. Andrić Brankici
11. Paunel Isaku.
***
AD.11. Admin.br.02- 021/12-II-01
Admin.br.02- 022/12-II-01
Admin.br.02- 023/12-II-01
Admin.br.02- 024/12-II-01
Admin.br.02- 025/12-II-01
Admin.br.02- 026/12-II-01
Admin.br.02- 027/12-II-01
Admin.br.02- 028/12-II-01
Admin.br.02- 029/12-II-01
Admin.br.02- 030/12-II-01
Admin.br.02- 031/12-II-01
(Izbor Predsednika opštine, Zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća)
Zakonom o lokalnoj samoupravi, član 43. st. 3. i 4. i člana 45. st.2, utvrđeno je da kandidata za Predsednika opštine predlaže predsednik Skupštine opštine, a kandidata za zamenika Predsednika opštine i kandidate za članove Opštinskog veća predlaže kandidat za Predsednika opštine.
Na osnovu člana 43. stav 3. Zakona o lokalnoj samoupravi za Predsednika opštine Vršac, Predsednik Skupštine opštine predlaže ŽIVKOVIĆ ČEDOMIRA, odbornika ove Skupštine sa Izborne liste»Vršačka Regija Evropska Regija« koji je dao svoju saglasnost za izbor na ovu funkciju.