Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next
Branislav Matić

Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

petak, 02 septembar 2016 13:33

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Poštovani sugrađani,


Povodom napuštanja naše odborničke grupe od strane dva člana dajemo sledeće saopštenje:


Snežana Rađenović, svojevoljno i bez konsultacija sa našom grupom, prešla je u redove SNS-a. O tome, mi smo bili informisani iz elektronskih medija. Nekoliko sati nakon toga Dragica Stanojlović je, takođe bez konsultacija sa grupom, na privatnom FB profilu, izašla sa oštrim i neosnovanim optužbama i objavila da napušta grupu građana. Na sastanku odborničke grupe Za bolji Vršac, koji je nakon toga održan u prisustvu svih članova, Snežana Rađenović je iznela svoje razloge koji su je motivisali da napusti grupu i odgovarala na pitanja prisutnih. Iznoseći svoju kritiku i sumnje Dragica Stanojlović nas je obavestila da će napustiti GG Za bolji Vršac, a razmisliti o vraćanju mandata. Nakon dva dana, SMS porukom, obavestila me je o svojoj odluci da mandat zadrži i nastavi svoju „principijelnu“ borbu za građanska prava i slobode. Mi ćemo se i dalje zalagati za realizaciju našeg programa, a vreme će biti jedini sudija i potvditi ili demantovati odluku gradjana da nam povere svoje glasove.

Šef odbornicke grupe ZBV
Branislav Matić

petak, 06 maj 2016 10:15

BIO JEDNOM JEDAN LAV

Torcida sa lokalnim izborima u našoj varoši, sa statusom GRADA, administrativno se završila. Konstitutivna sednica gradske Skupštine se mora održati najkasnije do 13. maja i na njoj konstituisati skupštinski organi. Vršački mediji po tradiciji ništa ne saopštavaju, kao da poštuju zavet ćutanja. Portali su se razuzdali i preuzeli ulogu jedinog glasila u gradu u kome je preovladao potpuni medijski mrak. Dve privatno-javne televizije otete, što od nacionale manjine Rumuna, što od javnog nam preduzeća, rade sve sem onog što po statutu, a i zakonu treba da rade.

Tenzija se sve više nastavlja raznim glasinama i kafanskim istinama, insajderski (naravno provereni) podaci izlaze iz svakog kafea. Posledice takvog, bolesnog stanja su što naša lepa varoš više nije tako pitoma i mirna. Jedan od bahatih čelnika prijavljen je vršačkoj policiji u razmaku od petnaestak dana zbog ozbiljnih telefonskih pretnji jednom novinaru i jednom političkom neistomišljeniku. Za sada se sve završilo na registrovanju bahatosti u policijskom biltenu. Mi smo podneli, protiv GIK-a, tužilaštvu predlog za pokretanje krivične prijave zbog uskraćivanja prava na prigovor. Nemamo za sada saznanja o rezultatima. Najavili smo dopunu krivične prijave protiv NN lica iz GIK-a zbog brutalnog kršenja izbornog zakona, koje smo utvrdili kada nam je omogućen uvid u izborni materjal. Na konferenciji za štampu svim prisutnim novinarima smo to saopstili i podelili kopije neispravne ili nedovoljne dokumentacije. Mediji su ispunili naša očekivanja i ništa od toga nisu objavili, ili su vest minorizirali.

Zašto se onda čudimo što je juče jedan vlasnik portala napadnut brutalno automobilom, što on kvalifikuje kao pokušaj ubistva, a nadležni organi kao izazivanje opšte opasnosti ili slično. Za očekivati je, da oni koji gube, skoro trideset godina, posed vlasti i dalje pokušaju sve kako bi svoje privilegije i imovinu sačuvali. Oni su se približili novim skupštinskim grupacijama svojim starim i izanđalim političkim šarmom i demostracijom mogućih privilegija i zaboravili sve međusobne sukobe i bljutave optužbe. Posegli su za svojim potrošenim i istanjenim vezama koje i same imaju problema, pa im balast vršačkih "teškaša" nije potreban. Pokušaj uvlačenja dela odbornika u neokomunistički vremeplov, koji se kreće u dva izanđala esalona, fascinira samo političke diletante i novajlije. Plen koji ti umišljeni moćnici drže meri se sa preko 200.000 miliona evra i predstavlja JEDINU MOGUĆU ŠANSU ZA PREŽIVLJAVANJE Vršca i Vrščana. Oni je neće lako prepustiti, ali i mi ćemo se boriti još jače i beskompromisnije, uključićemo sve institucije sistema, tražićemo tužilačku, sudsku, policijsku, kao i zaštitu i učešće svih nadležnih i političkih organa Republike Srbije kao i međunarodnih organizacija. Pošto vršački mediji nisu spremni da prihvate svoju apsolutnu krivicu za stanje u Vršcu potrudićemo se da njihov posao obave drugi, koji imaju i znanja i volje, a i profesionalne etike i hrabrosti.

Komšije moje i prijatelji, oni su samo bivši i tužni i na pitanje: Šta će u Vršcu biti, odgovor je:

Oni više biti neće!!!

PS. Bio jednom jedan lav, kakav lav, strasan lav,....
...dok ga Brana jednog dana, nije gumom izbrisao. Strašno! Strašno!

Da, bilo je svega u ovim izborima. Nisu nas štedeli od niskih udaraca, a stizali su sa svih strana. Naravno svi su sem nas bili u republičkoj vlasti, a i lokalnoj, pa im zavrtanje ruku opoziciji nije strano. Nismo bolje ni očekivali pa se sada kada je sve gotovo ni ne žalimo. Koliko smo bili sposobni da od otimača sačuvamo, toliko vredimo.

Nismo naravno obelodanjivali kontakte i predizborne dogovore i “finansijsku pomoć” takozvanih ljutih protivnika, ali je nesporna činjenica da se kompletna (i ponavljam, baš kompletna) politička scena koja je bila zastupljena u vršačkoj Skupštini okomila, što spontano, što organizovano, na Grupu građana (onu koja nije pokret, a ni stranka). Potpuna medijska blokada kojoj su nas izložili, dok su sami u VLAŠNISTVU imali dve lokalne televizije (finansirane parama poreskih obveznka), i neograničene finansijske i ljudske resurse, sve to nije bilo dovoljno. Posezali su za portalima u vlašnistvu suđenih lica i naivno prenosili, uz čitanje spikera, ekskluzivne vesti koje su sami izmišljali. Meni lično pripisivali utaje poreza u iznosima od kojih bi mi svaki svetski oligarh zavideo, a da ih i ne zanima čime se bavim. Prvi put se dešava i orkestrirani napad na moju porodicu, i to za neverovati, čak i dva dana nakon izbora. Čemu to, da li je mržnja pomutila ne samo razum već i moral, etiku pa i porodična prijateljstva.

Nepojmljivo je da su pripadnici stranaka demokratske i građanske provinijencije preuzele Šešeljevski vokabular, pripisujući nam epitet izdajnka, preletača i slično, a da su upravo oni induktor preletača i tvorci većine diskriminatorskih i poltronskih odluka u dosadašnjem sazivu Skupštine Vršca. Reciklirani JUL-ovski jurišnci su iz dva ešalona bili induktori agresije i zagovornici nečega što nikadanisu imali, lični stav, obraz i ličnu odgovornost.

Drage košije, SPS sa svojim satelitima nam je pripisivao da smo produžena ruka naprednjaka, naprednjaci su nam pripisivali da smo plaćenici Ljubisava Šljiviča koji fingiraju sukob, a demokrate stvarno nisam shvatio šta nam sve pripisuju, to nije lako shvatiti. Svi zajedno, računajući i takozvane medije, imali su ekskluzivne informacije o našim dogovorima sa onima drugima.

Istina je sledeće:

- Pre i u toku kampanje imao sam kontakte i razgovore sa poverenicima, ili ovlašćenim predstavnicima, pa i predsednicima SVIH učesnika u lokalnim izborima, i o tome obaveštavao uzak krug ljudi iz grupacije;

- Razgovarao sam i sa liderima stranaka koji nisu učestvovali na lokalnim izborima;

- Većina njih je bila u mojoj kući ili ergeli na ragovoru;

- Svi do jednog, krajnje korektno, kulturno i civilizovano, izneli su svoje predloge na kojima sam im se zahvalio;

- Niko od njih nije ni pokušao da vrši pritisak bilo koje vrste koji bih okarakterisao kao neprijatnost, a o drugome da i ne govorim;

- Sve neprijatnosti, optužbe, izmišljotine i gadosti isključivo dolaze iz kuhinje lidera vršačkih stranaka, koji su sebi pripisali moć i važnost koju nikada nisu imali i nikada nisu za takvo ponašanje imali podršku svojih šefova;

- Ni jedna stranka nije nam neprihvatljiva za razgovor, neprihvatljivi su nam kompromitovani pojedinci iz vršačkih odbora, i sa njima se, sa sigurnoscu tvrdim, neće pregovarati.

Drage komšije i prijatelji, sada kada su izbori gotovi, nema nikakve potrebe da se udvaramo ili prećutkujemo bilo šta. Rezultati su verifikovani, promena nema. Budite sigurni, da uprkos raznim informacijama koje kolaju, mi NIKADA NIKOME NIŠTA NISMO OBEĆALI.

Razgovori tek slede. Sledećih 15 dana u tim pregovorima, u koliko nam neko ponudi, mi ćemo razgovarati.

U tim pregovorima bićemo savesni, trudićemo se da konačno u našem gradu nestanu politički stereotipi, a uđu nove ideje i mladi ljudi. Krivci neka se pravdaju šefovima, učinioci nezakonitosti državnim organima, propali lokalni političari mami i tati.

Mi smo vaše komšije, mi sa vama živimo, radimo, družimo se i povremeno svađamo, ali zajednoničko nam je mišljenje da iz ovog grada - VRŠCA LEPE VAROŠI - ne želimo idemo. U njemu će stasavati i naša deca.

Ovo je istina, a svi oni bezimeni autori tekstova, kritika i optužbi, kada budu "kršteni" imenom i prezimenom, a naročito kada budu imali mentalne i moralne kapacitete, biće neko sa kim se polemiše ili razgovara.

ponedeljak, 25 april 2016 11:33

PROĐOŠE I IZBORI

Drage moje komšije i prijatelji, protutnjali su i ovi izbori kroz naš grad. Rezultati, ili posledice koje su iza izbora ostale su rezultat vaše ocene, kojom ste svojim glasovima, nagradili ili kaznili nas učesnike.

Želim da vam se zahvalim na vašoj podršci, koju ste nam u vreme kampanje, intenzivno i iskreno pružali i time ohrabrivali da u svojoj ideji i nameri istrajemo. Za mene lično ovo je bio četvrti put da učestvujem u lokalnim izborima i sa velikom sigurnošću tvrdim da su to ujedno bili i najteži uslovi u kojima sam i ja, kao i grupacija koju sam predvodio, sprovodili kampanju i svoju kandidaturu.

Neizmerno sam zahvalan svim kandidatima Grupe građana „Za bolji Vršac“, koji nisu gubili veru ni u najtežim trenutcima i shodno svojim mogućnostima, pomagali i učestvovali u radu od simboličnog učešća pa do, slobodno mogu reći, fanatične predanosti.Ponosan sam što nas šestoro, koji ćemo de jure biti odbornici gradske skupštine, de fakto u njoj će biti ravnopravno sa nama, svih 45 kandidata Grupe građana „Za bolji Vršac“ i da ćemo se svojim radom truditi da opravdamo naziv svoje grupacije.

utorak, 19 april 2016 13:58

IZJAVA ZAHVALNOSTI

Izuzetno smo „zahvalni“ privatno-javnoj TV Viktoriji, koja juče iako pozvana, nije bila na našoj konferenciji za štampu, ali je shodno „profesionalnoj etici“ opravdala svoje postojanje i ekskluzivno prenela deo podataka sa poznatog nam i proverenog portala Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve, koji je nakon intervjua samnom, objavio podatke dobijene od Ljubisava Šljivića i Jovice Zarkule kao primer govora mržnje i derogiranja svih civilizacijskih tekovina od Francuske revolucije (prezumpcije nevinosti) do danas.
Gospodine Cvetkoviću, ili objavite moj telefonski interviju u celini, za koji sam ja pristao da ga snimate, ili me sučelite sa pomenutima, koji me optužuju za nešto što se zove POSLOVANJE PO ZAKONU U OKVIRU INSTITUCIJA SISTEMA.
Svaki građanin može pristupiti Agenciji za privredne registre i proveriti podatke o firmama – kompanijama gde sam ja osnivač, vlasnik ili suvlasnik i nije potrebna nikakva anonimna internet dostava, kao što ste vi naveli.
Ja sam ponosan na to što nikada nisam bio državni službenik, ni funkcioner, niti sam ikada imao ikakvu poslovnu saradnju sa državom na bilo kom nivou, nisam bio korisnik subvencija, nepovratnih kredita, niti povlašćenih finansijskih aranžmana u bilo kom smislu, kao što su Fond za razvoj i slični. Moje finansijsko poslovnje ne može biti predmet javne rasprave jer ja nisam javna ličnost ili funkcioner, ali ja na to apriori pristajem. Hteo ne hteo institucije sistema su kontrolisale decenijama moje poslovanje i to je izloženo javnom uvidu.
Moje pitanje, kako pomenuti ljudi koji su više decenija funkcioneri i prihod stiču isključivo po osnovu svojih funkcija mogu biti euro milioneri i oštri kritičari onoga što čini temelj razvoja svake zemlje, pa i zemlje Srbije.
Da li svi oni koji su novac zaradili legalno, plaćajući porez i koji su pripadnici četvrte generacije porodica koje to isto čine (kojoj i ja pripadam), treba da se pravdaju onima koji su iz Botunje ili Banatske Subotice došli bez kofera u Vršac koji ih je kao i sve ostale bratski i roditeljski primio, a sada ne podnose svoju imovinsku kartu (za koju se predpostavlja da je višemilionska), a pričaju o socijalnoj pravdi i drugim bajkama.
Drage komšije prosudite sami šta vi danas posedujete, a čime oni danas raspolažu. Vaše mišljenje za njih je najgora kazna!

utorak, 19 april 2016 13:09

ZAOKRUŽI 7, JER DRUGE OPCIJE NEMA

I pored burnih jučerašnjih i današnjih događaja, koji su preplavili društvene mreže, mi želimo da našim komšijama i sugrađanima prezentiramo naš program koji bi sproveli ukoliko nam date poverenje na predstojećim izborima, a o pomenutim senzacijama neka raspravljaju institucije sistema.

Baza našeg programa je u prilogu, naravno očekujemo primedbe i sugestije svih stručnih i dobronamernih sugrađana, koji bi od pomenutih teza načinili program prihvatljiv za većinu.

Žao mi je što teze našeg programa nismo mogli da sučelimo sa eventualnim programima drugih učesnika u izborima, što zbog nedostatka programa, što zbog drugih, nama nepoznatih razloga.

četvrtak, 31 mart 2016 07:53

OBAVEŠTENJE SUGRAĐANIMA

Dana 03. aprila, nedelja od 09 do 19h i
          04. aprila, ponedeljak od 09 do 19h

u ulici Drugi oktobar br.1, Grupa građana “Za bolji Vršac” vršiće overu potpisa lica koja podržavaju našu kandidaturu za lokalne izbore.

Hvala Vam što ste nas masovno podržali i u Pavlišu i Ritiševu, gde smo dobili Vašu podršku više nego duplo veću u odnosu na prethodni put.

Neuspelim pokušajem, da nas spreče da učestvujemo na lokalnim izborima, gradska vrhuška nas je samo ubedila u ispravnost naših stavova i dala nam više snage da istrajemo, uz Vašu sve veću podršku!

sreda, 23 mart 2016 15:57

KATASTROFA, VRŠAC BANKROTIRAO

Usred izbora, kada idu uzavrele političke zadževice, naš pošteni predsednik Opštine, iliti gradonačelnik Čedomir Živković, na osnovu zaključka Gradskog veća od 15.03.2016., a sa datumom 21.03.2016. godine, a pod brojem 06.2-7/2016-III-01 proglasilo je nezvanično BANKROT. U tačkama od 1 do 15, koje je potpisao pošteni naš predsednik Živković, objavio je odlaganje svih finansijskih obaveza i to na način svojstven njemu. Drugim rečima, Vršac je objavio BANKROT, a vi u prilogu pročitajte skenirani dokument.
Vrščani i komšije moje srećan nam BANKROT!!!

ponedeljak, 21 mart 2016 13:28

NAJNOVIJA VEST

POKUŠAJ KRAĐE SE NASTAVLJA

Mi smo u petak 18.03.2016. godine podneli predlog za pokretanje krivičnih prijava protiv članova GIK-a zbog uskraćivanja prava učestvovanja na lokalnim izborima. Oni to nisu ozbiljno shvatili i nastavili su da se igraju ustavom i zakonom, našim strpljenjem, a i voljom građana, na taj način što na zahtev Upravnog suda, koji je poslat brzom poštom u petak u 12 časova, do momenta kada ovo pišemo nisu poslali odgovor, a imali su rok od 12 sati. Član komisije koga smo mi imenovali otišao je lično na poštu, gde je utvrđeno da je pokušana dostava hitne pošiljke, a da dežurni iz komisije nije bio prisutan, a da je portir odbio prijem pošiljke. Stav našeg advokata Predraga Savića je da je ovo jedinstven slučaj da opština bude zaključana usled izbora???

Konačno, nalog suda je zaprimljen, al' ne lezi vraže. Sekretar GIK-a Siniša Heraković (koga mi ozbiljno sumnjičimo kao neposrednog izvršioca nečistih rabota) nije mogao hitno da se odazove na poziv predsednika komisije i nalogu suda, a eto „baš slučaja“ da se kod njega na flešu nalazi sva potrebna dokumentacija za odgovor, a on je profesionalno "shrvan poslovima" u Javnom preduzeću, pa ne može kako se sudu prohte da odgovara. No i on se pojavio (sa zakašnjenjem na više intervencija) u svoj svojoj veličini da sugeriše, kao i do sada, i iznese stavove interesno – političke grupacije kojoj pripada.

U koliko odgovor GIK-a nakon tri dana (rok je 12 sati) stigne u Upravni sud mi ćemo danas dobiti odgovor, a u suprotnom nama će biti uskraćen najmanje još jedan dan za učešće u kampanji. Naravno kao i do sada zahvaljujemo se Siniši Herakoviću i Ljubisavu Šljiviću što su se razotkrili u potpunosti, te ćemo mi koliko sutra, proširiti optužni predlog i njih lično apostrofirati kao ljude koji su, ne samo navodili članove komisije na krivično delo, već i direktno organizovali opstrukciju naloga Upravnog suda, prekoračili svoja ovlašćenja i u najbrutalnijem STALJINISTIČKOM principu gurnuli druge da glasaju, a oni ostali u senci.

Sve u svemu bližimo se kraju ovog igrokaza koji će u utorak 22.03.2016. godine biti završen, zavese će se spustiti, a sudski procesi sigurno otvoriti i ovom prilikom javno obećavamo: IĆI ĆEMO DO KRAJNJIH GRANICA INSTITUCIJA SISTEMA, NIKO NE SME PROĆI NEKAŽNJENO, A I VOLJA 1660 POTPISNIKA DOBIĆE SVOJU SATISFAKCIJU.

P.S. Poslednja informacija je, da je danas 21.03.2016. godine u 14:20, konačno krenuo kurir iz Vršačke izborne komisije ka Upravnom sudu sa svim traženim dokumentima i da naravno fizički ne može stići do 15 časova do Upravnog suda u Beogradu, te će se naš predmet bajatiti još najmanje 24 sata.

BRAVO SINIŠA HERAKOVIĆU, upravo si nam dao povod, a i razlog za ono što smo gore napomenuli. Mi znamo da te ni krivična prijava ne interesuje mnogo (do presude), ali stvarno želimo da znamo kako ćeš u lice pogledati porodici, komšijama i ljudima koji su te smatrali za prijatelja???

ponedeljak, 14 mart 2016 15:29

HITNO, UPOZORENJE SUGRAĐANIMA I KOMŠIJAMA

Još jedna prevara je u toku. Grupacija koja sebe naziva ZAJEDNO ZA VRŠAC prikuplja potpise za kandidaturu na lokalnim izborima i predstavlja se u ime naše Grupe građana „Za bolji Vršac“. Tako unose zabunu, već desetak naših simpatizera potvrdilo je da su im potpise dali misleći da daju nama. To je još jedna ujdurma nekoga od četvorice „časnih“ ljudi sa slike iz prethodne objave kako bi uneli što veću pometnju i zabunu kod građana. 

MOLIMO SVE SUGRAĐANE

Dostavite nam informaciju na naše telefone i adrese ukoliko od njih dobijate telefonske pozive u naše ime, kao i brojeve telefona sa kojih vas pozivaju i imena ljudi koji vam se predstavljaju.

Strana 1 od 3
Vi ste ovde: Home Novosti Politika Branislav Matić