Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

7.100.000 GLASAČKIH LISTIĆA ĆE BITI ŠTAMPANO

Pročitano 1774 puta

Nakon što je Republička izborna komisija donela Odluku o obliku i izgledu glasačkih listića i Rešenje o utvrđivanju broja glasačkih listića za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanim za 6. maj 2012. godine, danas je u štampariji JP "Službeni glasnik" počelo njihovo štampanje.

U prisustvu zamenika predsednika Republičke izborne komisije Slavoljuba Milenkovića i članova RIK-a, započeto je štampanje glasačkih listića za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine. Glasački listići će se štampati na papiru svetlo ljubičaste boje, dok će se kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampati na papiru boje kajsije.

Tom prilikom zamenik predsednika RIK-a Slavoljub Milenković izjavio je da je ukupan broj birača na dan 20. aprila 2012. godine 7.026.579, dok će se štampati 7.061.712 glasačkih listića, što je zbir ukupnog broja birača i rezerve od 35.133 koja predstavlja 0,5 procenata od ukupnog broja birača u Republici Srbiji. Štamparija je opremljena najsavremenijom opremom i ceo postupak štampanja i pakovanja biće pod video nadzorom. Predstavnici RIK-a i političkih stranaka mogu da kontrolišu i prisustvuju u svakom trenutku štampanju listića, dodao je Milenković.

 

Izvor: Republička izborna Komisija

Priredio: 
Poslednja izmena dana nedelja, 29 april 2012 11:05
Vi ste ovde: Home Novosti GG ZA BOLJI VRŠAC 7.100.000 GLASAČKIH LISTIĆA ĆE BITI ŠTAMPANO