Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

VINSKI PODRUMI U GUDURICI - JOŠ JEDAN POTENCIJAL ZA RAZVOJ TURIZMA

Pročitano 1511 puta

Branislav Matic, nosilac liste Grupe građana Za bolji Vrsac, obišao je selo Guduricu gde je ukazao na propuste koji su napravljeni kada je u pitanju Vinski Turizam.

Gudurica je poslednjih godina predstavljana kao okosnica Vinskog turizma ovog regiona i označena kao najvažnija tačka najpopularnijeg Vinskog puta. Oživeli su porodični vinski podrumi i proizvodnja vina u domaćoj manufakturi no čini se da su preskočene osnovne stvari kada je turizam u pitanju:

"Osnovni problem je nepostojanje smestaja bilo da dolaze vece ili manje grupe kao i pojedinci. Nakon obilaska Gudurice, vinograda, i podruma za turiste nisu obezbedjeni smestajni kapaciteti" – reči su jednog od zaposlenih.

Turisti su najzainteresovaniji za obilazak vinogorja, Rimokatolicke crkve, Muzeja Hamerstil i podruma vina no ono sto je alarmantno jesu neiskorisceni kapaciteti koje ovo selo ima:

Branislav Matić: Od Vinskog puta imamo samo postavljene table dok na tom putu nema ni vina ni sadrzaja za turiste. Podrumi u Gudurici, koji su ne samo po povrsini vec i po izgledu velelepni mogli bi da posluze u kultunoj ponudi kao sto su pozorisne predstave ili koncerti kamerne muzike.

 

Priredio: 
Poslednja izmena dana četvrtak, 26 april 2012 00:16
Vi ste ovde: Home Novosti GG ZA BOLJI VRŠAC VINSKI PODRUMI U GUDURICI - JOŠ JEDAN POTENCIJAL ZA RAZVOJ TURIZMA